Mart 2020
« Şub

default

2019 yılını; Tığraz Kalemizin belediyemize tahsisi, Derebağ-Cevizli projesinin hayata geçirilmesi ve kasabamıza otobüs hattının kazandırılması gibi önemli çalışmalara imza atan Başkanımız Osman Süslü 2020 yılının en önemli faaliyetlerinden ilkini gerçekleştirdi.  Kapadokya’nın incisi Uçhisarımızın en gözde doğal güzelliği Uçhisar Kalemiz için Başkanımız Osman Süslü’ nün yoğun ve özverili çalışmaları sonucunu verdi.

Mülkiyeti hazineye ait 14276 ve 14275 parsellerdeki taşınmazın(Uçhisar Kalesi) Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Uçhisar Belediyesi ile birlikte yürütülen işletmesinin tahsisi Başkanımız Osman Süslü’ nün gayretleriyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ nün 05.02.2020 tarih ve 29029 sayılı yazısı ile süresiz olarak belediyemize alındı. Uçhisar Belediye Başkanımız Osman Süslü konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bölge turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Uçhisar Kalemizin belediyemize tahsisi kasabamıza hayırlı uğurlu olsun. Kalemiz üzerinde ihtiyaç duyulan bölgelerde restorasyon çalışması başlatarak sağlam ve güvenli bir Uçhisar Kalesi kazandırmayı hedefledik. Çalışmalarımıza verdiği desteklerden ötürü Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a, Milli Emlak Genel Müdürü Sayın Tufan Büyükuzun’a, Milli Emlak Genel Müdürlüğü Özel Tahsis Daire Başkanı Sayın Arif Mesut Özdemir’e,  AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe’ye,  AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sayın Mustafa Rauf Yanar’a,  Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Sayın Gürbüz Dinç’e, Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Mustafa Solmaz’ a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.