Mayıs 2018
« Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta olduğu gibi Uçhisar’da da büyük coşku ile kutlandı. Törene, Uçhisar Haydar Çankaya  İlköğretim Okulu’nun bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.

Törene, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Uçhisarlı vatandaş katıldı. Tören programı Başkan Karaaslan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Başkan Karaaslan konuşmasında, “Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız!

Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.

Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

Ulu Önderinde söylediği gibi sizlerden çok şeyler bekliyoruz

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

”dedi.

Tören, Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten yazı ve şiirlerinin okunması, marşların söylenmesi, halk oyunları ve dans gösterileriyle devam etti.

Tören bitiminden sonra Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu Anasınıfı öğrencileri Okul Müdürü Fatih Arıkan ile birlikte, Başkan Karaaslan’ı makamında ziyaret ettiler. Minik öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Karaaslan miniklere bisiklet  hediye edeceğini ve mahalle parklarının düzenleneceğini söyledi. Anasınıfı öğrencilerinden Elif  Özdilek 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı dolayısıyla temsili olarak Başkan Karaaslan’ın koltuğuna oturdu.

Share on Facebook71Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Mayıs 2018