Kasım 2017
« Eki

Tayvan’da düzenlenen 29. Üniversitelerarası Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda Milli Sporcu İpek Çidem’in dünya ikinciliğini elde etmesinin ardından Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde büyük coşku yaşandı.
Tayvan’da düzenlenen 29. Üniversitelerarası Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda dünya ikinciliğini elde eden İpek Çidem’e Uçhisar Belediyesi tarafından karşılama töreni düzenlendi. Uçhisar Kalesi’nin altında düzenlenen karşılama törenine Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Taekwondo antrenörü Recep Işık’ın yanı sıra Çidem’in yakınları ve kasaba halkı katıldı.
Davul zurna eşliğinde karşılanan dünya ikincisi taekwondocu İpek Çidem’in kendisine yapılan sürpriz karşılamadan dolayı oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken Çidem dünya ikinciliğini kendisini karşılayanlar ile birlikte kutladı.

Tayvan’da düzenlenen 29. Üniversiteler arası tekvando şampiyonasında dünya ikincisi olan Çidem yaptığı açıklamada kendisine böyle bir sürpriz yapıldığından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Çidem, “Ben bu başarıya sadece kendim ulaşmadım. En başta bana en büyük desteği olan antrenörüm Recep hocam tabi ki beni bugünlere getiren ailem ve aynı zamanda teknik ekibimizin başarısıdır. Beni duaları ile destekleyen herkese teşekkür ederim. Bu duyguyu ülkem adına ve kendi adıma yaşamak gerçekten çok güzel bir şey. Onlara bunu yaşattığım için çok mutluyum. Umarım ilerde daha büyük başarılar ile onları gururlandıracağım. Bana böyle bir karşılama yapılmasını beklemiyordum. Benim için gerçekten çok büyük bir sürpriz oldu. Buraya gelen herkese çok teşekkür ederim. Benimle bu sevinci yaşayanlara çok teşekkür ederim. Hiç böyle bir şey beklemiyordum çok güzel oldu, çok mutlu oldum. Hayatımda unutamayacağım anlardan birisini bana yaşattıkları için Uçhisar Belediye Başkanımız Ali Karaaslan’a çok teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefim tabi ki de dünya şampiyonluğu elde etmek ve 2020 olimpiyatları olacaktır” dedi.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan açıklamasında “Uçhisarlı olan ve dünya ikinciliği elde eden İpek ile gurur duyuyoruz” dedi. Karaaslan, “Öncelikle İpek kızımız başarılı bir sporcu olmasının yanında bir Uçhisarlı. Dolayısıyla bu bize ayrı bir onur ve gurur vermektedir. İpek kızımızın hem kendisinin çabaları, hem antrenörü Recep hocamızın gayretleri bu noktalara kadar getirdi. Bizlerin yerel yönetimler olarak elimizden çok fazla bir destek gelmedi belki ama en azından birlikte yürümesini bildik. Birlikte hareket edilmesini bildik. Ve bizi bu şekilde dünya ikinciliği elde ederek sevindirmesi de bizi gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyorum. 2020 olimpiyatlarında inşallah dünya birinciliği ile ona bir vazife verdik. İnşallah onu yerine getirerek bu sevinci yaşamamıza bir kez daha sebep olur. Kendisini şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Taekwondo antrenörü Recep Işık da açıklamasında İpek Çidem ile tüm Nevşehirliler’in hissettiği gibi ben de gurur duyuyorum dedi. Işık, “Bu çok farklı bir duygu. Bize bu duyguyu İpek daha önce defalarca yaşattı. Kendisi daha önce iki defa Avrupa şampiyonluğu, iki defa Avrupa ikinciliği, İslam oyunlarda üçüncülük ve gene bu sene yapılan Avrupa şampiyonasında üçüncülük kazandırdı. Çok gurur duydum. İnşallah emin adımlarla 2020 ve 2024 olimpiyatlarına yürüyoruz. İnşallah İpek olimpiyatlara katılıp madalya alacak ilk Nevşehirli sporcu olacak. Ben buna inanıyorum. Kendisiyle Nevşehir halkı gibi bende gurur duyuyorum” diye konuştu.

Dünya ikinciliği elde eden İpek Çidem kendisini karşılamaya gelen yakınları ve kasaba halkı ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kasım 2017
« Eki