Aralık 2018
« Kas

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesinde Azeri sanatçılar konser verirken, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100.yıldönümü kutlandı. Uçhisar Belediyesi Kadıneli Restoran’da düzenlenen programa Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ,MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ,Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, , Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker ve Uçhisar halkı katıldı.

Program başlamadan önce Sayın Paşayeva, Yazmış olduğu kitapları imzalayıp sevenlerine hediye etti.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Türk dünyası ve Azerbaycan Türkiye ilişkilerini değerlendirdiğimiz zaman Azerbaycan’ımızın iki devlet bir millet şablonunun üzerine tamamen oturmuş bizi yansıtan bir ilkedir. İşte bundan dolayı sayın vekilimin de gayretleriyle Türkiye ile birlikte Azerbaycan dünyada güç birliğinin önderliğini yapacaktır. Ama bunlarla birlikte 10 tane daha Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti endamında olan ve Türk milletimizin yansıtan ülkelerimiz var. Bunlarla da nasıl ne şekilde ve dünya üzerinde nasıl bir güç oluşturabileceğimizi burada işte bu birlikteliğimizin atıldığı tohumlar neticesinde elde edeceğiz” diye konuştu.

Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva’da buradaki konuşmasında biz İstanbul’un orada kilidiyiz dedi.

Paşayeva, “Kırım, Ahıska, Kerkük, Bayır Bucak, Türkmen Dağı, Kuzey Kıbrıs bunlar İstanbul’un, Ankara’nın, Bakü’nün kilitleridir. O kilitler daha zayıf olduğunda biz de zayıflayacağız. Güçlenirse hepimiz daha da güçleneceğiz.” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, konuşmasının ardından Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a plaket takdim ederken, Başkan Karaaslan da Azerbaycan’dan gelen misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Uçhisar Kadıneli Restoran’da düzenlenen program daha sonra Azeri sanatçıların çeşitli şarkıları seslendirmesiyle devam etti.

Share on Facebook97Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Aralık 2018