Eylül 2018
« Ağu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) koordinasyonunda, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Krasnaya Presnya Parkı’nda ikincisi gerçekleştirilen Türkiye Festivali’ne katılan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan Kapadokya’yı tanıttı.

Türkiye’nin ve Kapadokya’nın tüm güzelliklerini tanıtmak amacı ile yapılan Türkiye Festivali’ne Turizm Bakanımız da iştirak etmiş olup Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye’si,  KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Mehmet Dinler ve otel işletmeciliği yapan Bekir Çoşkun, Teyfik Ölmez, Yama Tour işletme sahibi Mehmet Keçeci katıldı.

Festivale katılan Rus halkına Rusca ve İngilizce broşürler verdiklerini söyleyen Başkan Karaaslan, Türkiye festivalinde Kapadokya standına ilginin yoğun olduğunu, stant ziyaretçilerine balon figürleri, Kapadokya kartpostalları, magnet gibi küçük hediyeler verdiklerini ve Rus ziyaretçilerin de, mutlaka yerinde görmeyi arzuladıklarını bildirdi.

Kapadokya standının ziyaretçi akınına uğramasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Rusların gözünde Kapadokya’nın yeri ayrı” bunu gösterdikleri ilgiden açıkca görebiliyoruz” dedi.

Moskova’da Türkiye coşkusunun yaşandığı festival, 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerlerini barındırdı. Nevşehir, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Gaziantep, Adana, Mersin gibi önemli şehirler ve Kapadokya gibi dünyanın eşsiz bölgeleri Türkiye Festivali’nde yer alarak, bölgesel değerlerini ve turizm zenginliklerini sergiledi. Kısa bir süre için minyatür bir Türkiye haline getirilen parkta, ülkenin önemli mimari eserleri, büyüleyici turistik yerleri, eşsiz el sanatları, gelenekleri ve sanatı sergilendi.

Share on Facebook42Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Eylül 2018