Ekim 2017
« Eyl

Uçhisar’da, “Karabağ’dan Uçhisar’a Gönül Köprüsü ve Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Gecesi” etkinlikleri kapsamında Azeri sanatçılar konser verdi.

Uçhisar Belediyesi tarafından düzenlenen geceye Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve Uçhisarlılar katıldı.

Karabağ’dan Uçhisar’a Gönül Köprüsü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “böylesine anlamlı bir günde Azerbaycan’dan gelen misafirlerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Karaaslan, “Hatırlayacaksınız biz burada iki buçuk yıl önce Makedonya Cumhurbaşkanımızı misafir etmiştik. Makedonya Cumhurbaşkanımızı misafir ettiğimizde yine bizim kanayan yaralarımızdan Üsküp’ü burada canlı tutabilmek, zihnimizde sürekliliğini taşıyabilmek adına bir sokak ismi vermeyi düşünmüş ve gerçekleştirmiştik. İşte o zaman sayın vekilim Ganire Hanım bize dedi ki, başkanım yine kanayan yaralarımızdan Karabağ ismini de Uçhisar’da bir sokağa vermenizi isteriz. Biz de şerefle, onurla dedik ve düne kısmetmiş dün Karabağ Sokağı adını Uçhisarımız’da konuşlandırdık. Ayrıca belediye meclisimizden aldığımız kararla sayın vekilimize Uçhisar Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edeceğiz. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen değerli sanatçılarımız da Azerbaycan’ın geleneksel ezgileriyle gecemize renk katacaklar. ” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise yaptığı konuşmada “Türkiye’nin güzel topraklarından bir tanesi olan Uçhisar’da bulunmaktan ve burada Karabağ Sokağı açılışının ardından böylesine anlamlı bir gecede sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu. Paşayeva, “Bir millet iki devletin değerli evlatları, Türk milletinin güzel insanları ben vatanımız Azerbaycan’dan vatanımıza Türkiye’ye güzel vatanımızın güzel parçası Uçhisar’a çok selam sevgiler getirdim. İlk önce belediye başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Allah ondan razı olsun. Bu kadim topraklarımızda bu güze Uçhisarımız’da Karabağ Sokağımız’ın açılışını yaptık. Ben daha önce sayın başkanıma bu güzel yere Karabağ Sokağı da yakışır demiştim. O da sağ olsun büyük memnuniyetle dedi. Dün Karabağ Sokağımızın açılışını yaptık. Bu dosta da mesaj, düşmana da mesaj. Ama ilk önce büyüyen çocuklarımız için önemli. Çünkü bizim büyüyen çocuklarımız bu sokağın adı Karabağ Sokağı demek ki Karabağ Azerbaycan kadar bizim de vatan topraklarımızın bir parçasıdır diyecek. Bu düşünce bu idrak içerisinde büyüyecekler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya Uçhisar Fahri Hemşerilik Beratı ve yöreye özgü tabak sundu.

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, Başkan Karaaslan’a Karabağ Gönül Elçisi plaketini ve Türk Dünyası’na Katkı Ödülü takdim etti.

Uçhisar Kadıneli Restaurant bahçesinde düzenlenen etkinlik daha sonra Azeri sanatçıların konseriyle devam etti.

Azerbaycan’dan gelen sanatçılar İlham Askeroğlu, Nicat Ganiyev, Peri Hasanova’nın yanı sıra Azerbaycan Devlet Sanatçısı Aybeniz Hashimova birbirinden güzel şarkılarını Uçhisarlılar ile birlikte söyledi.

Konserin sonunda Başkan Karaaslan, sanatçı Hashimova’ya çiçek ve tabak sundu.

Ekim 2017
« Eyl